Els disturbis i atacs van continuar a Israel i Palestina en un nou "divendres de la ira" que es va iniciar amb un incendi provocat a la tomba del patriarca Josep, a Nablus (Cisjordània), i que va acabar amb cinc palestins morts, un centenar de ferits i un soldat israelià ferit en un apunyalament.

Durant la matinada, un ampli grup de palestins va atacar la tomba de Josep amb còctels Molotov i bombes incendiàries, fet que va provocar un incendi que va malmetre severament el complex abans de ser controlat per les autoritats palestines.

L'atac va ser condemnat per l'ONU i la comunitat internacional i també pel president palestí, Abu-Mazen, que va anunciar un comitè per investigar els fets i el va qualificar d'"acte irresponsable" que no reflecteix els seus principis, "ni els de l'Islam".

La violència contra aquest lloc, venerat per jueus, cristians i musulmans, s'emmarca en la nova crisi que viu la regió des de fa unes setmanes i en el fet que, un cop al mes, autobusos amb religiosos jueus entren a visitar-lo a la nit protegits per forces de seguretat. Molts palestins consideren aquestes visites, coordinades entre Israel i l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), una provocació i una violació del seu territori.

El president dels EUA, Barack Obama, va instar els líders d'Israel i Palestina a "rebaixar la retòrica" per calmar les tensions a la regió, i va condemnar la violència "contra persones innocents" que ha causat més d'una trentena de morts en les últimes setmanes.