Forcadell convoca la junta de portaveus tot i que el PPC encara no s'ha constituït

La presidenta del Parlament s'adreçarà als populars perquè designin un representant

02.11.2015 | 12:18

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha convocat junta de portaveus dimarts a les 10.15 hores tot i que el PPC no està constituït com a grup. L´objectiu de la reunió és atendre les sol·licituds de reconsideració presentades per PSC, C´s i amb el suport dels diputats populars en relació a l´acord d´admissió a tràmit de la proposta de resolució d´inici del procés pactada per Junts pel Sí i la CUP. Forcadell té previst adreçar-se aquest mateix dilluns per escrit als diputats dels PPC per demanar-los que, si no s´han constituït com a grup, designin alguns representant per assistir a la reunió de la junta. La pretensió de JxSí i la CUp és votar la declaració el dia 9.

Prèviament, a les 10, es reunirà la mesa per celebrar la seva reunió ordinària de cada setmana i a les 10.15 hores se sumarà a la reunió la junta, perquè la mesa escolti el seu parer sobre les peticions de reconsideració. Immediatament després, la mesa prendrà una decisió.

Segons l´article 35 del reglament del Parlament, la junta de portaveus és constituïda pels portaveus de cada grup parlamentari i és presidida pel president del Parlament. Assisteixen també a les sessions de la Junta un dels secretaris del Parlament i el secretari general, o el lletrat que el substitueix. També hi poden prendre part la resta dels membres de la Mesa, una persona representant del Govern i, acompanyant el portaveu o qui el substitueix, un membre més per cada grup parlamentari.

La Junta de Portaveus és convocada pel president del Parlament, a iniciativa pròpia o a petició de dos grups parlamentaris o de la cinquena part dels membres. En cas de votació, els vots es computen pel sistema ponderat, i, per tant, cada portaveu té tants vots com escons al Parlament té el seu grup parlamentari. La Junta de Portaveus s´ha de reunir, com a mínim, quinzenalment durant els períodes de sessions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema