Regió 7

El TSJC demana informació a dues empreses sobre el 9-N

El jutge vol saber com es va fer el repartiment i manteniment del material informàtic que es va utilitzar a la consulta sobre el futur de Catalunya

04.11.2015 | 07:39
Voluntaris preparen les urnes a Berga pel 9-N, en una imatge d´arxiu
Voluntaris preparen les urnes a Berga pel 9-N, en una imatge d´arxiu

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha requerit a dues empreses que aportin tota la documentació que tinguin sobre el repartiment i manteniment, els dies previs a la consulta del 9-N, dels ordinadors que es van utilitzar en el procés participatiu.
En un acte a què ha tingut accés Efe, el magistrat que instrueix la causa del 9-N, Joan Manel Abril, fa un pas més en les diligències demanades fins ara i demana a Inet Inst. SL i Securitas Direct Espanya SAU les dades sobre el repartiment i manteniment d'aquests ordinadors, després de demanar a la Generalitat el 13 d'octubre passat les factures de compra i transport als punts de votació.
Amb aquestes diligències, acordades a instàncies de Manos Limpias, el TSJC pretén descobrir si un cop que el Tribunal Constitucional va suspendre la consulta, el 4 de novembre de l'any passat, el Govern català va continuar gestionant la votació donant instruccions en aspectes concrets com el repartiment i manteniment dels gairebé 7.000 ordinadors que la Generalitat va adquirir per al 9-N.
En el seu escrit, el magistrat requereix a més a l'empresa Akamai Technologies Spain SLU que aporti una còpia exacta o imatge de l'allotjament web (hosting) on estigui el projecte de la pàgina de participació impulsada pel Govern català per al 9-N, www.participa2014.cat, incloent-hi una llista dels arxius d'entrada i manipulació des de la seva creació fins ara i la relació d'entrades i sortides sobre el perfil d'usuari vinculat a l'administrador del domini.
El TSJC també ha sol·licitat a 10Dencehispahard SL la documentació sobre la contractació o modificació dels serveis del domini del web de participació.
Després de rebre i examinar la documentació requerida, el jutge decidirà si cita a declarar com a testimonis els representants d'aquestes quatre societats, com ha demanat Manos Limpias.
Manos Limpias també va sol·licitar al jutge que cités com a testimoni un empleat d'una companyia de reparació i manteniment d'ordinadors, davant la qual cosa el magistrat ha demanat que, per valorar la pertinència i rellevància del seu testifical, l'acusació popular concreti si treballava per a una empresa o per compte propi i per mitjà de quina vinculació contractual amb la Generalitat, o si amb un tercer va dur a terme la seva prestació de serveis amb vista a la celebració de la consulta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema