El coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Josep Rull, va acusar ahir Ciutadans, PSC i PP de "pretendre guanyar als tribunals el que han estat incapaços de guanyar a les urnes" en les eleccions del 27 de setembre.

En declaracions a l'emissora Ràdio 4, Rull va assenyalar que això és el que "sempre practica el govern espanyol" i, ara, els partits de l'oposició a Catalunya "fan exactament el mateix", en portar al Tribunal Constitucional (TC) la proposta de resolució independentista pactada entre Junts pel Sí (JxS) i la CUP. Rull va retreure al PP que hagi intentat "endarrerir" la tramitació de la proposta de resolució al·legant que encara no s'ha constituït com a grup parlamentari i argumentant que per aquest motiu no es pot reunir encara la Junta de Portaveus.

El PP, va destacar Rull, intenta fer "de la necessitat virtut", ja que el seu retard a constituir-se com a grup es deu a la "baralla interna dels populars, que "no saben a qui nomenar portaveu".

Sobre les negociacions amb la CUP per intentar arribar a una entesa per a la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat, va assegurar que s'està "avançant, hi ha marge per a l'acord".

En la negociació amb la CUP, Rull ha trobat "gent sòlida i solvent", encara que no accepta "llistes negres" de noms vetats per l'esquerra independentista anticapitalista per a un futur Govern.

"No té sentit. Hi ha determinades actituds que no són les adequades en una negociació", va remarcar Rull, que va negar que Mas hagi negociat la seva investidura amb la CUP pel seu compte, al marge de CDC.