Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l'expresident de la Generalitat, va ingressar en metàl·lic "una part important" de 5.677.951 euros en un dels comptes que tenia a Andorra, diners que després van constar-hi en diferents divises com dòlars, marcs alemanys, francs suïssos i lliures esterlines.

Segons un dels actes continguts en el sumari de la investigació que porta el jutge José de la Mata contra Jordi Pujol fill, s'explica que el novembre del 1995 va obrir un compte a Andorra, l'AN84400, que va estar en funcionament fins al desembre del 2012. Segons les dades facilitades per les autoritats del Principat, fins l'any 2001 el compte va acumular 1.804 milions de pessetes gràcies als 43 ingressos que es van fer durant tot aquest període.

"Una part important" d'aquests 5,6 milions d'euros, explica el magistrat, "en realitat haurien estat imposicions en metàl·lic fetes per Jordi Pujol Ferrusola en pessetes" i també en dòlars americans, una divisa de la qual va ingressar 249.372 dòlars en diners "líquids".

Després, en el compte, van figurar quantitats en diferents divises, encara que el jutge explica que "no es pot determinar si els abonaments són com a conseqüència que Jordi Pujol Ferrusola es presentava a l'entitat" portant diners en metàl·lic d'altres divises, que ingressava sol·licitant el seu canvi a pessetes, o que els ingressava en pessetes i demanava que s'anotés en una altra divisa.

Així, el compte registra abonaments per 3.345.577 pessetes, 6.771.891 euros, 34.652 francs suïssos, 159.408.384 iens i 4.077.509 marcs alemanys. D'altra banda, en aquest compte també es van produir transferències en divises provinents de fora d'Andorra i repatriacions de capitals.

En altres actes del sumari el jutge detalla que els abonaments en efectiu d'origen desconegut que van moure els comptes del primogènit dels Pujol i la seva exdona Mercè Gironès (també imputada) s'eleven a 31,8 milions d'euros, en diferents divises, com pessetes, euros, dòlars americans i marcs alemanys.