La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans (C's), Inés Arrimadas, va instar el President de la Generalitat, Artur Mas, a reconèixer el seu "fracàs" i a renunciar a repetir en el càrrec, perquè, segons el seu parer, és preferible anar a unes noves eleccions al març que pactar amb la CUP.

Després que diumenge les bases de la CUP reafirmessin el seu veto a Mas, Arrimadas va assegurar que "l'únic digne que pot fer ja en aquest moment és dimitir" i no "sotmetre's a més negatives de la CUP": "anem a unes noves eleccions, aconseguim una nova majoria i tornem a la sendera de la democràcia", va afirmar.

L'escenari d'unes noves eleccions a Catalunya, "les quartes en cinc anys", no és, segons la seva opinió el més desitjable, però encara pitjor seria l'alternativa, un acord in extremis entre Junts pel Sí (JxS) i la CUP que impliqués aplicar la declaració d'inici del procés cap a la independència.

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va lamentar el "despropòsit" i la "irracionalitat" de dependre d'una CUP que, pels seus postulats, "no forma part d'Occident", i per això va instar Mas a "anar-se'n a casa" i convocar noves eleccions.

Per la seva banda, l'exministra socialista i cap de llista del PSC a les generals, Carme Chacón, va qualificar d'"insòlit" que Mas "vengui" Catalunya esperant rebre el suport de la CUP per a la seva investidura.