El president del govern, Mariano Rajoy, va recordar ahir la figura d'Adolfo Suárez per reivindicar el diàleg i el consens entre tots els partits en els "grans reptes nacionals" i en qualsevol canvi de la Constitució que es pretengui plantejar.

Rajoy va passar la seva primera jornada de campanya a Àvila al costat del fill de l'expresident, Adolfo Suárez Illana, i tots dos van intervenir en un acte al costat de l'estàtua que recorda en aquesta ciutat l'artífex de la Transició.

En el seu discurs, Rajoy va recordar Suárez com un "home d'Estat i un patriota", i com algú que "va saber conciliar les seves conviccions" amb "la tolerància i el diàleg amb els altres". I va apel·lar a la necessitat d'aquest diàleg en assumptes crucials per a Espanya.

"Cadascú té les seves receptes, l'important és que en els grans reptes nacionals hi hagi una gran majoria que vagi junta a l'hora de fixar les normes constitucionals, de defensar la unitat d'Espanya, de lluitar contra el terrorisme i de donar suport als nostres militars. Això és el que importa", va dir Mariano Rajoy.

I per això va defensar la forma de fer política que tenia Suárez i que vol tenir el PP, basada en els seus principis i conviccions però al mateix temps feta "amb moderació, esperit de diàleg i tolerància". Va demanar així que tot allò relatiu a la Constitució, la sobirania nacional, la igualtat entre els espanyols, la política de defensa o l'exterior siguin "producte de grans acords entre totes les grans forces polítiques".

"Hi ha temes molt importants que han d'unir tota la nació", encara que després hi hagi el "debat sa" entre les diferents opcions polítiques, va afegir.

Com a exemple d'aquesta necessària unitat, va assenyalar el "desafiament molt gran" per part dels independentistes a Catalunya, que "afecta la sobirania nacional", així com la tornada de l'amenaça del terrorisme gihadista.

Davant d'aquests assumptes, Rajoy va insistir que és "molt important la imatge d'unió que estan donant la majoria de les forces polítiques" i va considerar que en aquesta unió cal "perseverar en el futur".