Regió 7

Vidal omet Convergència entre els partits amb casos oberts per corrupció

12.12.2015 | 00:00

El cap de llista d'ERC al Senat, Santi Vidal, va tornar a especificar ahir les xifres d'imputats, processats i condemnats per corrupció que tenen els partits per reclamar una altra legislació en aquesta matèria, però, per segona vegada consecutiva, va ometre CDC en considerar que s'està "refundant".
 En un acte electoral davant la seu del TSJC, Vidal, que ha estat suspès temporalment com a jutge després de redactar un projecte de Constitució catalana, va criticar durament els casos de corrupció que afecten diversos partits.
Va començar per assenyalar, no obstant, que "aquell que us prometi que la corrupció no existirà en la futura república catalana us enganya, perquè a tots els països existeixen casos". "Del que es tracta -va afegir- és que la corrupció no estigui tan generalitzada", i que hi hagi "organismes de control més eficients i lleis més adequades". En enumerar els casos concrets que afecten els principals partits, Vidal va ometre esmentar els de CDC, i sí que va precisar els d'altres formacions. "El PP -va dir- en té 291, el PSOE en té 67, i UDC en té 11, dels quals jo mateix en vaig jutjar 6", va precisar en recordar les seves funcions com a magistrat de l'Audiència de Barcelona. A preguntes dels periodistes, Vidal va explicar que no esmentava CDC "a propòsit" perquè, "si bé és cert que té la seva motxilla" de casos de corrupció, "jo percebo que el sector que està intentant refundar el partit n'està al marge".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema