La policia va matar la matinada de dissabte a diumenge tres persones afroamericanes, una d'elles de manera "accidental", a Chicago, una ciutat que ha estat escenari de protestes per l'excessiu ús de la força per part de les autoritats, segons fonts oficials i mitjans locals.

La policia va informar en un comunicat que Bettie Jones, de 55 anys i mare de cinc fills, va ser ferida d'un tret "de manera accidental i va morir tràgicament" quan els agents van acudir a una trucada per "violència domèstica" en la qual un home deia que era amenaçat a casa seva.

"Estenem les nostres més profundes condolences a la família i amics", afegeix la nota policial. Pel que sembla, el fill de l'home amenaçat, Quintonio LeGrier, estudiant d'enginyeria de 19 anys, estava colpejant amb un bat de beisbol la porta del seu dormitori i els agents afirmen que es van haver d'enfrontar a "una persona combativa" i que els seus trets li van causar la mort. Segons la família LeGrier, en declaracions a la cadena televisiva local WLS, el jove tenia problemes mentals, però no era agressiu. "Vull que aquesta investigació sigui exhaustiva, vull respostes", va dir Evelyn Glover Jennings, la cosina de Jones, que era veïna de LeGrier.

A banda d'això, en un altre succés, la policia va abatre un home quan es trobava en ple assalt "a mà armada" al sud de la ciutat. La policia de Chicago va anunciar, així mateix, que els funcionaris involucrats en tirotejos hauran de passar a posicions administratives durant 30 dies durant la investigació, en lloc dels tres que són habituals.