El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va opinar ahir que finalment hi haurà un acord perquè Artur Mas sigui reelegit President de la Generalitat, encara que va subratllar que formar un govern "precari" amb la CUP serà "un escenari absolutament espantós".

Iceta va dir no tenir cap dada concreta que sustenti la seva hipòtesi que Mas serà investit abans del 9 de gener, però va considerar que tot apunta cap aquí, després de recordar que el Parlament ha reservat unes dates davant d'aquesta possibilitat.

"Tendeixo a pensar que finalment hi haurà investidura. Però tampoc li sabria dir exactament el perquè. Si no, el desastre per a Artur Mas, que ja està sent molt gran, seria apoteòsic. Si al final no ho aconsegueix, l'espectacle serà entre patètic i dantesc", va sostenir el dirigent del PSC.

La presidenta del grup parlamentari de C's, Inés Arrimadas, va considerar l'estira-i-arronsa entre JxS i la CUP "una gran pèrdua de temps" i va afirmar que el dilema entre investir Artur Mas o afrontar unes noves eleccions al març "és com triar entre ensurt i mort". Va assenyalar que allargar la incògnita sobre si Mas serà investit President de la Generalitat o per contra hi haurà eleccions anticipades a Catalunya no té sentit, ja que els negociadors "fa tres mesos que parlen sobre el mateix tema" i "les línies vermelles de cadascun ja estaven molt clares".

"No sé què és pitjor: anar a unes noves eleccions per sortir d'aquesta situació de bloqueig institucional i sense president, o que Mas sigui investit president i comenci a fer les barbaritats que ha dit que farà", va plantejar.