El cap de llista d'En Comú Podem les generals passades, Xavier Domènech, va arremetre ahir contra el PSC, al qual va demanar que se sumi a la defensa del dret a decidir i que no sigui "el partit socialista de Susana Díaz", alhora que va demanar a ERC i CDC que deixin d'"estar expectants" i actuïn. Domènech es va qüestionar per què, davant un debat "potent i fort" com és el del dret a decidir, el socialisme català "sembla que està per posicionar-s'hi en contra", quan fins fa poc el defensava i ara "ho deixin tot en mans dels barons del PSOE".

El número u d'En Comú Podem (ECP) també va afirmar que la seva formació tindrà grup propi al Congrés dels Diputats i va reivindicar la capacitat d'ECP de "construir aliances", mentre que l'actual President de la Generalitat en funcions Artur Mas "s'ha quedat molt sol" en la seva defensa del dret a decidir de Catalunya.

"És molt paradoxal que quan al final s'obre un debat -sobre el dret a decidir- a l'Estat, els partits que el defensaven a Catalunya ja no els interessi", va dir Domènech. També el líder de la confluència que agrupa ICV, EUiA, Podem, Equo i Barcelona En Comú va retreure al PSOE per estar instal·lat "en una lluita per dirimir el lideratge de Pedro Sánchez" en lloc de debatre sobre els problemes del país.

Respecte al panorama de pactes obert després de les eleccions del dia 20 de desembre, Domènech va denunciar que el debat "s'estigui centrant en l'aritmètica parlamentària", cosa que, segons el seu parer, pot portar a "coalicions antinatura" que no dialoguin sobre "les grans qüestions de país".

D'una eventual investidura d'Artur Mas amb els vots de la CUP, Domènech va afirmar que hi ha hagut "un intent de CDC d'hegemonitzar la vida política catalana".