L'entrevista de l'actor nord-americà Sean Penn amb el narcotraficant Joaquín el Chapo Guzmán, publicada ahir per la revista Rolling Stone, va contribuir a trobar el seu parador, va confirmar a Efe una font de la fiscalia general mexicana.

La font va explicar que aquesta reunió, celebrada el 2 octubre en una zona selvàtica de Mèxic, és a la que es referia la fiscal general, Arely Gómez, la nit de divendres, quan va dir que una de les raons que van permetre la captura va ser haver conegut la seva intenció de realitzar una cinta autobiogràfica.

Els contactes amb actors i productors van permetre obrir una nova línia de recerca per trobar el líder del càrtel de Sinaloa, va dir sense agregar més detalls.

En la nota titulada "El Chapo parla", la revista relata "la visita secreta a l'home més buscat al món", en la qual també va participar l'actriu mexicana Kate del Castillo.

Encara que les parts havien acordat que després de la primera conversa a la selva la seguís una entrevista formal vuit dies després, aquesta no va tenir lloc.

Reaccions de la Casa Blanca

La Casa Blanca va afirmar ahir que l'acostament de l'actor al narcotraficant per entrevistar-lo "planteja molts dubtes" i va qualificar d'"exasperants" els comentaris del capo mexicà sobre l'imperi de la droga que encapçala. Guzmán justifica la seva activitat pel fet que a la seva terra natal no hi hauria cap mitjà de vida millor.

El cap de gabinet de la Casa Blanca, Denis McDonough, va avançar a la CNN que el govern estudiarà què fer amb Penn.