Descobreixen un possible nou planeta en el Sistema Solar

El ja anomenat 'planeta Nou' té una massa 10 vegades superior a la Terra i orbita 20 vegades més lluny del Sol

20.01.2016 | 20:19
Descobreixen un possible nou planeta en el Sistema Solar
Descobreixen un possible nou planeta en el Sistema Solar

Investigadors de Caltech han trobat evidències de l'existència d'un planeta gegant en el confí del Sistema Solar. El 'planeta Nou' estaria traçant una estranya òrbita molt allargada.

L'objecte té una massa de 10 vegades superior a la de la Terra i orbita unes 20 vegades més lluny del Sol que la Terra, de fet, trigaria entre 10.000 i 20.000 anys a fer una volta completa al voltant de l'estrella.

Els investigadors, Konstantin Batygin i Mike Brown, van descobrir l'existència d'aquest planeta a través del modelatge i amb un ordinador de simulacions matemàtiques, però encara no han observat l'objecte directament.

"Seria un novè planeta real. Només hi ha hagut dos planetes veritables descoberts des de l'antiguitat, i aquest seria un tercer", ha assenyalat Brown.

L'expert ha explicat que aquest novè planeta és prou gran perquè no hi hagi cap debat sobre si és un veritable planeta, com va passar amb Plutó al seu dia que, per la seva grandària, va ser 'expulsat' de la llista de mons del Sistema Solar.

A diferència d'aquesta classe d'objectes més petits, ara coneguts com a planetes nans, 'Planeta Nou' domina gravitacionalment seu veïnatge del Sistema Solar. De fet, domina una regió més gran que qualsevol dels altres planetes coneguts, segons ha indicat Brown, que ha publicat el seu treball a 'Astronomical Journal'.

Els científics esperen que aquesta troballa ajudi a explicar una sèrie de característiques misterioses dels objectes més enllà de Neptú, les restes gelats i runes que es troben en el conegut com Cinturó de Kuiper, informa Caltech.

"Encara que al principi érem bastant escèptic que podria existir aquest planeta, continuem investigant la seva òrbita i el que significaria per al Sistema Solar exterior", ha assenyalat Batygin.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

El PDECat fa una crida als catalans que se senten ´orfes´ i ´decebuts´

La coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), Marta Pascal, va fer una...

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Enllaços recomanats: Premis cinema