El president dels EUA, Barack Obama, demanarà al Congrés 1.800 milions de dòlars en fons d'emergència per combatre tant a escala nacional com internacional al virus de la Zika, segons va anunciar ahir la Casa Blanca.

En un comunicat, la Casa Blanca va subratllar la necessitat que el país, i particularment els estats del sud, estigui "plenament preparat" de cara a l'arribada dels mesos càlids per mitigar la transmissió local del virus.

El govern nord-americà "està prenent totes les mesures apropiades per protegir al poble nord-americà", va afirmar la Casa Blanca al detallar que la sol·licitud formal dels fons d'emergència serà enviada al Congrés "en breu".

La majoria dels fons sol·licitats per Obama, gairebé 1.500 milions de dòlars, són per al departament de Salut, mentre que la resta aniran destinats a l'agència de cooperació internacional (USAID) i al departament d'Estat per donar suport als països més afectats pel virus. "Hi ha moltes coses que encara no sabem del Zika i la seva relació amb els problemes de salut que estan sent reportats a les zones afectades. Hem de treballar de forma agressiva per investigar aquests brots i mitigar, en la major mesura possible, la propagació del virus", va sostenir la Casa Blanca.

Fins ara s'han registrat un total de 50 casos de Zika importats als Estats Units i un a través de contagi sexual local, a Dallas (Texas), d'acord amb xifres dels centres per al Control i Prevenció de Malalties (DCP, en anglès).