Els Maristes de Sants van al·legar ahir que el 2011 no van facilitar als Mossos d'Esquadra la direcció de l'abusador confés Joaquim Benítez perquè no la tenien, encara que van sostenir que sí que els van donar les dades d'una suposada víctima, perquè col·laboren sempre que disposen de la informació requerida.

En un comunicat, el director del col·legi dels Maristes de Sants-les Corts, Raimon Novell, va replicar així al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que dijous va revelar que el 2011 la direcció del centre es va negar a facilitar "cap tipus d'informació" als Mossos d'Esquadra sobre un suposat cas d'abusos comès per Benítez a un alumne.

Segons l'actual director del centre, els Maristes han col·laborat "sempre" amb les autoritats competents i han facilitat la informació que se'ls ha requerit quan en disposaven.

En la nota, Novell al·lega que si els Maristes no van facilitar el 2011 la direcció de Benítez quan els la van demanar els Mossos d'Esquadra va ser perquè no disposaven d'aquesta informació.

En canvi, els Maristes remarquen que sí que van facilitar el contacte amb la família de la suposada víctima quan els el van demanar els Mossos d'Esquadra, ja que en aquest cas sí que tenien aquesta dada. El TSJC va revelar dijous en un comunicat que quan el jutjat d'instrucció 9 de Barcelona va encarregar el 2011 als Mossos d'Esquadra que investiguessin uns suposats abusos en els Maristes comesos per Benítez, la policia catalana li va respondre a través d'un ofici del 10 de novembre en el qual advertia que la direcció del centre s'havia negat a facilitar-los "cap tipus d'informació".

D'altra banda, la Federació d'Associacions de Mares i Pares dels Col·legis Maristes de Catalunya va expressar ahir el "més enèrgic rebuig" als casos de pederàstia destapats al col·legi Maristes Sants-les Corts i va demanar que s'apliqui "amb contundència" la justícia "a aquells que es demostrin culpables". A través d'un comunicat l'entitat va voler expressar un missatge "d'afecte i suport" a les famílies afectades, així com posar-se a la seva disposició. Però de la mateixa manera reclamen que "prevalgui" la presumpció d'innocència i que no es facin "judicis anticipats" de fets.