Almenys 25 persones van morir en enfonsar-se ahir una embarcació que transportava refugiats davant de la costa de la província turca d'Ayidin. El naufragi es va produir prop de la localitat de Didim, segons va informar l'agència Anadolu, que va afegir que el servei turc de la guarda costera va aconseguir rescatar amb vida 15 persones més.

Es va posar en marxa un operatiu de recerca i salvament per tractar de localitzar més víctimes. Milers de persones que fugen de la guerra o la pobresa a l'Àsia, l'Orient Mitjà i l'Àfrica tracten de creuar des de la costa turca de l'Egeu fins a les illes gregues, des d'on passen al continent i des d'allà inicien el camí per la ruta dels Balcans cap a Alemanya, Àustria i altres països rics de la Unió Europea. Aquest any almenys 400 persones ja s'han mort en tractar d'arribar a Europa creuant el mar, segons dades de l'ONU.

Turquia, receptiva

Turquia acudirà aquest matí a la cimera amb la UE disposada a acceptar la devolució d'aquells immigrants arribats a Europa des de la seva costes que no tinguin dret d'asil, però amb la condició que aquest any s'aixequi l'obligació de visat per als turcs que viatgen a països comunitaris.

El primer ministre turc, Ahmet Davutoglu, escoltarà la petició de Brussel·les que es comprometi a un mecanisme de readmissió d'immigrants "econòmics", que no fugen de zones en conflicte. Turquia ja s'havia compromès al retorn de tots els emigrants no sirians que passin de Turquia a Grècia.