De Guindos i Montoro troben "raonables" les peticions de Catalunya, segons Junqueras

09.03.2016 | 00:00
Junqueras i Puigdemont en la reunió del Govern català
Junqueras i Puigdemont en la reunió del Govern català

El vicepresident del Govern català i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, va subratllar ahir que els ministres d'Economia, Luis de Guindos, i d'Hisenda, Cristóbal Montoro, consideren "raonables" les seves peticions i s'han obert a estudiar-les durant els contactes mantinguts.
Junqueras ho va dir després d'haver abordat la situació financera de la Generalitat en un primer contacte amb els ministres De Guindos i Montoro. Al titular d'Hisenda, amb el qual va parlar per telèfon, Junqueras li va demanar solucions per a les comunitats que demanen avançaments de la liquidació del finançament del 2014. El republicà va assegurar que Montoro "entén la lògica de la reflexió" que li va traslladar i es va comprometre a estudiar les seves peticions perquè les considera "raonables". També va dir que "la liquidació positiva del 2014 que ha de produir-se el 2016 són uns 6.000 milions al conjunt del Estat" i "en el cas de la Generalitat aquests diners pendents són uns 1.400 milions". A la reunió amb De Guindos, Junqueras va abordar les autoritzacions pendents per part del ministeri de la transformació a llarg termini dels crèdits a curt termini i en això, va afegir, "hi estem d'acord tots".

Petició de 7.520 milions al FLA
La Generalitat demanarà 7.520 milions d'euros a càrrec de l'edició d'aquest any del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA). El Govern català ha acordat sol·licitar formalment l'adhesió de la Generalitat a aquest mecanisme de provisió de liquiditat.
Com en edicions anteriors, el FLA cobreix, d'una banda, el dèficit autoritzat per a aquest any a les autonomies i, de l'altra, els venciments de deute. D'aquest diners, 639 milions es destinaran a cobrir l'objectiu de dèficit fixat per l'Estat per a les autonomies, que és del 0,3% per a les autonomies.
Els 6.881 milions d'euros restants serviran per cobrir els venciments dels valors emesos, préstecs i també el pagament a proveïdors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Fem un cop d'ull als titulars més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema