El president del govern, Mariano Rajoy, manté la seva intenció de cridar pròximament Pedro Sánchez per concertar una entrevista, malgrat que el líder del PSOE ja ha avançat que no s'hi reunirà, i que, en tot cas, són els seus respectius equips negociadors els que podrien fer-ho.

El cap del govern en funcions va acudir a un dels actes d'homenatge a les víctimes de l'11-M, mentre que Sánchez i el líder de Podem, Pablo Iglesias, van coincidir en un altre a Atocha, i tots dos es van saludar i van mantenir una breu conversa. Rajoy i Sánchez es van limitar, en les seves declaracions als periodistes, a comentar l'aniversari de l'11-M, i no van fer referència a la situació política. Els seus col·laboradors, però, sí que la van abordar. Així, la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, en la conferència de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, va certificar que Rajoy complirà la seva intenció de trucar pròximament a Sánchez. Tot i que el secretari general del PSOE va dir que no s'hi reuniria i que els contactes haurien de ser entre els seus equips negociadors (que és el mateix que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va avançar que diria a Rajoy, si aquest el cridés), la vicepresidenta va advocar per "deixar que les coses es vagin asserenant", abans que aquesta crida es faci efectiva. "Si et diuen que no, no trucaràs dos minuts després", va manifestar abans de considerar convenient que la reunió sigui entre els líders polítics i no entre els seus equips negociadors. Per tant, Rajoy seguirà intentant comptar amb el suport del PSOE per formar un govern estable presidit per ell.

El PSOE manté la pressió sobre Podem perquè flexibilitzi la seva postura i s'avingui a negociar sobre la base de l'acord amb Ciutadans davant la seva negativa frontal de la gran coalició amb el PP. Els socialistes encara no han concretat el seu calendari de reunions amb els grups als quals van remetre aquesta setmana una carta per convidar-los a negociar el procés d'investidura, entre els quals hi ha tant el PP com Podem.

A l'espera de fixar els següents passos que pretén fer per intentar trencar el bloqueig, el portaveu del PSOE al Senat, Óscar López, demana a Podem que resolgui els seus problemes interns i que, sobretot, "no freni més el canvi". Iglesias, per la seva banda, afirma que Podem continua treballant "amb tot l'esforç" perquè a Espanya hi hagi "un govern a la valenciana", i ho seguirà fent "fins a l'últim minut".