Almenys sis alpinistes van perdre la vida ahir en ser atrapats per una allau a tres mil metres d'altitud a les muntanyes de la vall alpina d'Aurina, a la província italiana de Bolzano, al nord-est del país. Les víctimes formaven part d'una expedició d'uns deu integrants que es dirigia al cim de la muntanya Nevosa, situada a 3.358 metres d'altitud, també coneguda com Schneebiger Nock. Al tancament de l'edició es desconeixia encara la nacionalitat de les víctimes, tot i que algunes d'elles podrien ser italianes.

Els alpinistes van ser sorpresos per una allau de 150 metres. Malgrat l'incident, alguns van aconseguir sortir de la neu pel seu propi peu i van poder ser assistits pels Serveis d'Emergències que es van desplaçar fins a la zona.

Pel que fa a la resta, es creu que almenys sis dels membres del grup van morir tot i que ahir continuaven les tasques de rescat. Les actuacions, però, es van haver de fer amb cautela, ja que el risc de noves allaus a la zona se situa al nivell tres dels cinc possibles, i la tendència del perill d'allaus anava a l'alça. L'accident va tenir lloc a la frontera italiana amb Àustria, a la regió de Tirol del Sud i les víctimes podrien ser esquiadors.