Un dels suposats autors dels tirotejos ahir en un escorcoll antiterrorista relacionat amb els atemptats del 13-N a París al districte de Brussel·les de Forest va morir i quatre policies van resultar ferits, van informar ahir la policia i la Fiscalia federal de Bèlgica.

L'operatiu antiterrorista va començar a primera hora de la tarda amb dos tirotejos en aquest barri de la capital i el qual el van seguir posteriorment nous trets a la zona, que ja havia estat totalment acordonada. Va ser un succés en què van resultar ferits quatre policies, segons la Fiscalia federal.

"Els agents han trucat a la porta de l'apartament, s'han disparat diversos trets des de l'interior en direcció cap a ells. Diversos policies han resultat lleugerament ferits", va dir el portaveu de la Fiscalia federal, Eric Van Der Sypt.

El portaveu de la Fiscalia va precisar després que quatre agents belgues van resultar ferits en diferents moments de l'operació.

Encara que en un primer moment es parlava només de ferits lleus, més tard va transcendir que un dels policies podria trobar-se en un estat greu.

Les autoritats, que al principi van dir que un dels suposats autors dels trets hauria estat "neutralitzat", van confirmar després que aquest havia mort, i que l'operació es va donar per conclosa.

Segons va informar la policia francesa, en l'operació no es buscava a Salah Abdeslam, en recerca i captura internacional per la seva suposada participació en els atemptats de París.

Aquests successos van obligar les autoritats belgues a acordonar tot el barri, així com a tancar la circulació de dues línies de tramvia afectades i amb un important desplegament policial. El ministre francès de l'Interior, Bernard Cazeneuve, va indicar que l'operació duta a terme era una operació conjunta en què participaven les policies francesa i belga.

"Un equip de policies belgues i francesos han intervingut i han estat objecte de trets procedents d'armes pesades", va dir el ministre en una compareixença davant els mitjans de comunicació a Costa d'Ivori, país que visita.

Tres detinguts a França

D'altra banda, tres persones, dos homes i una dona, van ser detinguts ahir a la regió d'Orleans, al centre de França, per la seva vinculació amb alguns dels implicats en els atemptats gihadistes del gener del 2015 a París.

Fonts judicials van explicar que un dels homes era una persona propera al terrorista Amedy Coulibaly, autor de l'atac el 9 gener del 2015 contra un supermercat jueu, on va matar 4 persones, l'endemà d'assassinar a una policia local. La dona, que és la parella d'aquest primer home, havia tingut relació amb la companya de Coulibaly, Hayat Boumeddiene, que dies abans dels atemptats va viatjar a Síria, on se li va perdre la pista.