Antifrau investiga els contractes de serveis de Girona de l´etapa Puigdemont

17.03.2016 | 00:00

L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) està investigant els contractes de serveis de l'Ajuntament de Girona entre els anys 2011 i 2015, quan estava dirigit per l'actual President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.
Segons van assenyalar fonts pròximes al cas, tècnics de l'Oficina Antifrau han requerit al consistori gironí tots els expedients de contractació de serveis acordats per l'Ajuntament de Girona durant aquells anys.
La investigació encara està en una fase incipient, en què s'estan recopilant de manera generalitzada els expedients de contractació de serveis per a fer-ne l'anàlisi posterior.
Segons va informar ahir un portaveu de l'Ajuntament de Girona, el requeriment es remunta a l'inici del mes passat, i la sol·licitud afecta tots els documents relacionats amb contractes de serveis que es van signar durant aquells quatre anys de govern de Puigdemont, ara President de la Generalitat.
En conseqüència, i encara que el termini d'entrega a l'OAC era de deu dies, el consistori va negociar una pròrroga a causa de l'elevat volum d'expedients que havia de recopilar.
L'Ajuntament ha presentat actualment totes les certificacions i adjudicacions dels contractes després que cada àrea de l'Ajuntament les recopilés, i les ha enviat ordenades per anualitats.
El mateix portaveu del consistori gironí va manifestar el convenciment de l'equip de govern en la legalitat dels contractes reclamats, així com també el desconeixement sobre l'origen de la denúncia, i al mateix temps va expressar la voluntat del consistori d'oferir la seva "màxima col·laboració" amb l'OAC, que no ha volgut detallar el motiu de la investigació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Dimecres calorós, però amb possibilitat de plugims al Prepirineu

Les temperatures màximes es mouran entre els 22 i els 27 grays a la Catalunya Central

Ratifiquen la nova «Ortografia» que redueix a 15 el nombre d´accents diacrítics

Ratifiquen la nova «Ortografia» que redueix a 15 el nombre d´accents diacrítics

La institució defensa que es tracta d'una proposta "enraonada" i que s'ha acordat "per consens"

´I´m a catalan´. Avui fa 45 anys de l´històric discurs de Pau Casals a l´ONU

´I´m a catalan´. Avui fa 45 anys de l´històric discurs de Pau Casals a l´ONU

El 24 d'octubre de 1971, les Nacions Unides van lliurar la Medalla de la Pau al músic català

Enllaços recomanats: Premis cinema