PP, PSOE i IU a Castella-la Manxa van lamentar ahir que un vídeo exhibit aquest dissabte amb motiu de les jornades visigodes de Guadamur (Toledo) inclogués imatges de Francisco Franco i del cap de les SS, Heinrich Himmler.

El vídeo, projectat sobre la façana del castell de la localitat, tenia com a finalitat il·lustrar com el tresor de Guarrazar, que havia estat venut a França per Isabel II, va tornar a la localitat el 1944. Els portaveus de PP i PSOE a les Corts, Francisco Cañizares i Blanca Fernández, respectivament van comentar el contingut del vídeo en roda de premsa al parlament autonòmic, mentre que IU va fer un comunicat per denunciar el fet.

Així, Cañizares va lamentar que hi hagués les imatges de Franco i d'Himmler al vídeo perquè no aportaven res per conèixer la història de com es va produir la tornada a Espanya del Tresor de Guarrazar, objectiu final de l'audiovisual. Segons el seu parer, l'esdeveniment es podia haver escenificat d'"una manera més lògica".

Fernández va indicar que la projecció de les imatges de Franco i Himmler és un fet que cal investigar, encara que la primera impressió "és que fa posar la pell de gallina i els pèls de punta".