L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va reiterar ahir la seva confiança en el tinent d'alcalde Jaume Asens i es va mostrar segura que no va intentar interferir en la defensa del guàrdia urbà ferit per un manter, mentre que l'oposició, menys la CUP, va demanar el seu cessament. Segons va informar diumenge el diari El País, Asens va trucar a l'advocada que porta el cas, del despatx d'advocats Molins & Silva, responsable de l'assistència jurídica dels agents, per pressionar-lo i que no demanés presó per al manter.

En la roda de premsa de presentació del Pla Director de la Guàrdia Urbana, Ada Colau va confirmar que Jaume Asens va trucar a la defensa de l'agent "per interessar-se pel cas i en cap cas amb cap voluntat d'ingerència", a més de considerar que la seva actuació "entra dins la normalitat". L'alcaldessa va explicar que, com que ella va estar aquest cap de setmana a Madrid, el tinent d'alcalde li va explicar per telèfon que havia mantingut un intercanvi d'"opinions jurídiques" amb la defensa de l'agent.

Com a prova que no hi va haver coacció, Colau va assenyalar que l'advocada va actuar com considerava oportú i va demanar presó cautelar per a l'agressor, que va ser acordada pel jutge. Encara que va assegurar que no té prou informació directa per tenir una opinió formada i va demanar prudència, Colau va reconèixer estar sorpresa per la diferència entre la versió oferta per Asens i la de l'advocada.