La Clínica Iegra Tres Torres de Barcelona va realitzar 122 intervencions i 37 processos de fecundació in vitro sense tenir l'autorització administrativa pertinent atorgada pel departament de Salut de la Generalitat, tal com revela un expedient sancionador de l'administració catalana.

Segons va informar ahir Catalunya Ràdio, les inspeccions realitzades al centre entre els anys 2014 i 2016 indiquen que a la clínica es realitzaven puncions a pacients, inseminacions artificials i transferències d'embrions sense que tingués cap permís ni autorització per portar-ho a terme.

El departament de Salut de la Generalitat, consultat per l'agència Efe, no ha facilitat informació sobre aquest expedient que afecta la clínica Iegra, vinculada a l'empresa de reproducció Subrogalia.

També aquesta emissora va assenyalar que el responsable de la clínica, Dídac Sánchez, de 23 anys, no va fer cas del requeriment que li va fer l'administració catalana perquè aturés la seva activitat sanitària.

La inspecció també remarca que els consultoris de Sánchez al carrer Sepúlveda de Barcelona no tenien permís per portar a terme activitat mèdica i, a més a més, que un dels ginecòlegs del centre sanitari no estava homologat com a especialista.

El centre expedientat podria enfrontar-se a una multa que pot superar el milió d'euros, tot i que l'expedient encara no està tancat a l'espera que les parts implicades presentin al·legacions.