Colau tornaria a guanyar les eleccions a Barcelona amb ERC en segona posició, segons una enquesta

08.06.2016 | 00:00

Barcelona en Comú, la coalició liderada per l'alcaldessa Ada Colau, tornaria a guanyar les eleccions municipals amb una intenció directa de vot del 17,9%, seguida d'ERC amb el 12,3% segons l'últim Baròmetre municipal presentat ahir.
El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, va explicar que el baròmetre indica que el 52,5% dels ciutadans considera que la gestió municipal és "bona" o "molt bona", el millor resultat des del març del 2004. També el 32,8% dels 800 barcelonins enquestats assenyalen que la ciutat ha millorat en l'últim any, mentre que el 33,6% opina que la capital catalana "ha empitjorat". "No ens considerem un govern feble, sinó un govern acompanyat per la ciutadania. Els veïns valoren els canvis a nivell simbòlic i també estructurals", va afegir el primer tinent d'alcalde.
El partit de l'alcaldessa Ada Colau manté la primera posició en expectativa de vot i augmenta dos punts amb el 17,9% d'intenció directa de vot. "Malgrat les dificultats d'aquest any, els ciutadans avalen clarament la gestió municipal", va manifestar Pisarello, que va celebrar que hi hagi "confiança en el model de la ciutat" entre els veïns de la capital. Entre els grups de l'oposició, ERC augmenta la seva intenció directa de vot en dos punts, fins a obtenir el 12,3%, mentre que el 8,5% dels entrevistats indica que votaria CiU, mig punt menys que a l'anterior enquesta.
Pel que fa a les notes que obtenen els diferents líders municipals, Xavier Trias (CiU) i Alfred Bosch (ERC) obtenen un 5,5 sobre 10, mentre que l'alcaldessa rep un 5,4 de nota.
Per contra, Jaume Collboni, líder socialista al consistori i que s'ha incorporat recentment a l'executiu municipal, obté un 4,9 de valoració i María José Lecha, de la CUP, queda amb una nota de 4,5. Finalment Carina Mejías, de Ciutadans, i Alberto Fernández Díaz, del PPC, obtenen unes valoracions de 3,3 i de 3,1 respectivament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Fem un cop d'ull als titulars més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema