ERC, en l'acte central de la campanya a Sabadell, davant vuit-centes persones, va demanar el suport als "companys de la CUP" per continuar el procés. Tardà va recordar que al principi de la campanya electoral va demanar un aplaudiment per al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. "Doncs, bé, aquí mateix el torno a demanar -va dir- perquè per primera vegada tenim un Govern independentista que farà bé la seva feina, però també tenim un Parlament amb una majoria independentista per primera vegada a la història".

Per aquest motiu, va afegir Tardà, "de la mateixa manera i amb la mateixa emoció i sinceritat, també demanem als companys de la CUP que ens ajudin, perquè tenim un instrument que ens farà vencedors, que és la majoria parlamentària per culminar la feina iniciada". Tardà va afegir que "al llarg de la història de Catalunya tots hem comès errors, alguns de molt més greus que no pas aprovar uns pressupostos, com, per exemple, quan alguns es van oblidar de demanar el concert econòmic en redactar la Constitució espanyola", en una al·lusió a CDC.

El president d'ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va assenyalar que el seu partit és un instrument "per portar el país a la victòria" amb "un compromís absolut amb la independència".