El secretari general i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, va acusar el PP i Podem d'haver difós des de perfils "vinculats" a aquestes formacions un vídeo, en el qual se'l veu donant la mà a nens negres, amb l'objectiu de "difondre la idea" d'un "comportament racista". El compte oficial del PP de Madrid va publicar ahir a la tarda el vídeo, de vuit segons de durada i en què Sánchez dóna la mà als dos menors durant un passeig i posteriorment se les frega. Al costat del vídeo, el perfil oficial del PP de Madrid reflecteix el missatge següent: "aquest moment posterior que defineix el postureig de Pedro Sánchez".

Arran de la difusió de les imatges, el candidat del PSOE va publicar un escrit al seu compte de Facebook en què expressa la seva indignació per "com alguns intenten difondre a les xarxes socials la idea que he tingut un comportament racista". "No m'ho acabo de creure, quan a més el meu equip m'explica que aquest vídeo s'està viralizant des de perfils vinculats al PP i a Podem", va agregar el secretari general del PSOE, que va reiterar el compromís "inqüestionable" amb la igualtat i la tolerància.

"Vull utilitzar aquestes línies per expressar que sóc conscient de qui són els que estan intentant degradar la meva imatge, qui són capaços de recórrer a les pitjors insídies per fer-me mal a mi i al partit que represento, que és el partit que més ha fet per a la igualtat, la no discriminació i el respecte a la diversitat a Espanya", va afegir Sánchez en l'escrit, en què va insistir que en política "no val tot".

Està "indignat"

Posteriorment, durant un acte a Vitòria, Sánchez va expressar després de les preguntes dels mitjans de comunicació que està "indignat" amb el que ha passat.

En suport al secretari general del PSOE, el seu assessor en matèria d'immigració, Luc Andre Diouf, va publicar al seu torn un altre vídeo al seu perfil de la xarxa social Twitter per recordar les iniciatives a favor de la diversitat que el PSOE ha protagonitzat.