ERC es va tornar a imposar ahir amb claredat al Moianès, i amb una victòria encara més àmplia que la del desembre. Aquesta vegada, gairebé 4 de cada 10 electors s'han decantat pels republicans, que han estat la força més votada en set dels deu municipis de la comarca.

L'independentisme ha acaparat més de la meitat dels vots al Moianès, i ERC n'ha estat la gran beneficiada respecte a uns convergents en hores baixes que, tanmateix, han aconseguit aguantar el cop a la comarca. Hi han tingut una pèrdua que no arriba als 300 vots respecte de fa mig any, en què la participació va ser 4 punts percentuals més alta. Això sí, percentualment, ahir CDC va empitjorar resultats arreu, tret de Granera, l'Estany i Monistrol de Calders, mentre que ERC va millorar percentatges a tots els municipis excepte Granera. A Moià, els republicans van créixer en 4 punts percentuals, i van ampliar la distància respecte a CDC, que hi va perdre 143 vots. Collsuspina, Monistrol de Calders i Granera són els tres municipis on CDC s'ha mantingut com a primera força, però molt frec a frec amb ERC, tret de Granera, on CDC li va doblar vots.

La resta de formacions es manté a una distància considerable de les forces independentistes, i els resultats d'ahir pràcticament no van fer canviar res comparant-los amb el desembre. A Moià, la correlació de forces és idèntica, i més enllà dels moviments d'ERC (cap amunt) i de CDC (que ha caigut tres punts percentuals), la resta de formacions s'han bellugat molt lleugerament. Tant a Moià com al conjunt de la comarca, els resultats d'ahir consoliden En Comú Podem com a tercera força, amb un increment percentual molt lleuger respecte al desembre, per bé que es veu reflectit d'una forma generalitzada a tots els municipis. El PP també es va veure beneficiat amb els resultats d'ahir respecte del desembre, tot i que va créixer discretament, mentre que el PSC i C's es van mantenir en uns percentatges pràcticament idèntics, per bé que, en termes absoluts, van perdre vots gairebé a tots els municipis de la comarca. El PACMA, com a setena força, va obtenir vots a tot arreu tret de Granera.