La recaptació per la taxa turística puja el 16% respecte a la de l'any passat

El conseller d'Empresa xifra en un milió d'euros la diferència entre els diners obtinguts el 2015 i el 2016

04.07.2016 | 00:00

La recaptació de l'impost sobre les estades en establiments turístics, l'anomenada taxa turística, s'ha incrementat el 16,17% durant el primer trimestre del 2016, segons va revelar Jordi Baiget, el conseller d'Empresa i Ocupació. Baiget va valorar positivament aquesta dada i va apuntar que mostra una bona evolució de Catalunya com a destinació turística.
Així, la recaptació de la Generalitat per aquest impost ha passat dels 5.938.018 euros durant el primer trimestre del 2015 als 6.897.975 en el mateix període del 2016, gairebé un milió d'euros més de diferència. Durant tot l'any passat, es van recaptar 43,5 milions d'euros gràcies a l'aplicació de la taxa turística, el 5,5 % més respecte del 2014.
El conseller Baiget també va parlar dels plans de l'Ajuntament de Barcelona d'introduir una taxa que gravi les estades dels passatgers dels creuers a la capital catalana. El titular d'Empresa va posar en dubte que el consistori barceloní sigui prou competent per aplicar aquest gravamen, ja que és la Generalitat l'administració a qui li pertoca aplicar aquest tipus de taxes, també sobre l'activitat dels creuers, i va afirmar que serà el Govern i el Parlament els que podran legislar sobre aquesta matèria. "Tots volem un turisme més sostenible i de qualitat, basat en el nivell de despesa", va afirmar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Un terç dels immigrants de ´la Jungla´ de Calais ja han estat evacuats

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

Dimarts plujós, però amb mínimes més altes

Durant el matí poden caure plugims a qualsevol punt del país

L´Ajuntament de Barcelona ordenarà el precinte del CIE els pròxims dies

L´Ajuntament de Barcelona ordenarà el precinte del CIE els pròxims dies

Els interns que estaven en vaga de fam des d'aquest diumenge l'han abandonat

Enllaços recomanats: Premis cinema