El responsable de l'empresa Efial, a l'epicentre d'una suposada trama de corrupció que afecta diversos ajuntaments catalans governats la majoria per Convergència Democràtica (CDC), va dipositar ahir al jutjat els 150.000 euros de fiança exigits pel jutge per poder abandonar la presó.

Segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell, que manté oberta la investigació sobre aquesta suposada trama de corrupció municipal, va rebre ahir la fiança de 150.000 euros que aquest dijous va imposar al president de la consultora Efial, Toni Martos, per tal de poder eludir la presó.

Martos va ser detingut fa tres dies en el marc de l'operació Termyca, en una de les peces separades derivades del cas Torredembarra, en la qual s'investiga un entramat de blanqueig al voltant d'aquesta consultora.

Una vegada dipositada la fiança per part del propietari d'Efial, la llibertat signada pel jutge es va traslladar al partit judicial de la presó, en la qual ahir encara continuava ingressat i, des de l'oficina corresponent, al centre penitenciari, perquè Toni Martos pugui abandonar la presó.