La policia buscava anit tres persones armades a la ciutat de Munic (sud d'Alemanya), on es va decretar una alerta terrorista després d'un tiroteig en un centre comercial, amb almenys vuit víctimes mortals, segons van confirmar fonts policials.

Un portaveu de la Policia de Munic va oferir tres hores després del tiroteig el primer balanç de víctimes, encara que no va precisar el nombre de ferits registrats durant l'atac, diversos d'ells de gravetat.

L'atac s'aborda com un atemptat terrorista atès que, segons els testimonis, van ser tres les persones que van disparar amb armes de foc al centre comercial, i també per activar a totes les unitats disponibles dels diferents cossos, tot i que anit, a l'hora de tancar aquesta edició, la situació encara era molt confusa i no hi havia indicis que apuntessin en aquesta direcció. De fet, la mateixa policia no veia anit "indicis" que es tractés d'un atemptat de caire gihadista.

Les forces policials concentraven l'operatiu de recerca dels autors dels trets a la capital bavaresa, després que testimonis presencials indiquessin que els atacants havien abandonat el centre comercial Olympia, on es va produir el tiroteig.

La situació entorn al que va passar era molt confusa i la policia va fer una crida als ciutadans perquè abandonessin els espais públics i romanguessin a casa seva.

De fet, el servei de metro de la ciutat va quedar suspès immediatament després de l'atac, tal com va passar amb la resta de transports públics, mentre les forces de seguretat desplegaven totes les unitats disponibles dels diferents cossos policials a la ciutat. Tot i que s'estaven buscant tres autors del tiroteig, la policia també estava investigant si un cadàver trobat a les immediacions del centre comercial on va tenir lloc l'atac era d'un dels suposats autors dels trets.

Per facilitar l'operatiu policial es va demanar així mateix als automobilistes que abandonessin les autopistes que van en direcció a Munic, l'estació de tren va ser evacuada i se'n va suspendre el trànsit ferroviari.

La primera trucada d'un testimoni es va rebre quan faltaven deu minuts per les sis de la tarda i s'alertava d'un tiroteig en dos carrers veïns al centre comercial Olympia i després en el propi complex.

"Com que la situació encara no està clara, demanem a totes les persones a la ciutat que es quedin a casa o que busquin protecció en edificis propers", va subratllar la policia.

Enmig de la situació d'absoluta confusió i escassa informació, sí que es va desmentir que s'estigués produint un segon tiroteig al cor de la ciutat, la Marianplatz, el lloc més freqüentat i turístic de Munic.

La policia va apressar així mateix els ciutadans a no difondre a través de les xarxes socials fotos ni vídeos sobre els operatius policials, ja que amb això podien estar ajudant als atacants i posar en risc els agents.

El centre comercial Olympia està en una zona residencial una mica apartada del centre, a dues parades de metro de l'Estadi Olímpic, però és un lloc molt concorregut, amb un total de 135 establiments comercials.

D'altra banda, la policia també va desmentir que s'hagués produït un segon tiroteig a la ciutat, a uns cinc quilòmetres del primer i del qual van córrer diversos rumors al llarg de la tarda d'ahir.

D'altra banda, el gabinet d'emergència del govern alemany es reunirà avui a la Cancelleria, segons fonts de l'executiu de la cancellera Angela Merkel, després del tiroteig produït ahir a Munic, amb almenys vuit morts.