Becerril es treu del damunt les culpes del retard de l'arribada dels refugiats

11.08.2016 | 00:00

La defensora del Poble, Soledad Becerril, va assegurar ahir que les "dilacions" en les arribades de refugiats a Espanya es deuen "majoritàriament" als problemes burocràtics en els països en què es troben, com Grècia i Itàlia, i no a les gestions de l'administració espanyola. "Són tràmits llargs, decisions complexes" per tal de decidir "quines són les persones que sortiran i els documents que han de dur", va dir la defensora, qui ja va assistir en diverses ocasions a les arribades a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas de grups de refugiats el passat mes de juliol. Espanya s'ha compromès amb la UE a acollir 15.888 refugiats abans del setembre del 2017 i fins al moment només n'han arribat 470. Per a Becerril, els problemes "no solen estar a Espanya": "no dic que no n'hi hagi algun, però són de burocràcia en els països on aquestes persones es troben i des d'on arriben al país", va afegir.
La defensora va advocar per una "major diligència" de la Unió Europea en l'acollida d'aquestes persones i va insistir en la necessitat d'acordar una política comuna d'asil. "Són diversos els països que s'han despenjat d'aquesta política que no volen, però els governs que s'han pronunciat a favor d'accelerar els tràmits i donar més facilitats perquè els països puguin complir amb les xifres d'acollida i reubicació a què s'han compromès", va postil·lar.
Berrecil va reconèixer la tasca dels ajuntaments i les comunitats autònomes en l'acollida de refugiats i, sobretot, la de les ONG.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

L'edició d'enguany de l'esdeveniment infantil més gran d'Europa coincideix amb els 25 anys del...

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

S'imposa el criteri de la gestora i de Susana Díaz i el PSC es manté en el 'no'

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

La decisió marcarà l'estat de les relacions entre el PSOE i el PSC

Enllaços recomanats: Premis cinema