Bombardejos russos desplegats a la base aèria iraniana de Hamadan, a l'Iran, van atacar ahir posicions dels gihadistes a Síria, ha informat el Ministeri de Defensa de Rússia. En l'atac van participar bombarders estratègics Tu-22M3 i bombarders Su-34, segons el comunicat.

Els avions russos van concentrar els seus atacs a les províncies d'Alep, Deir Ez-Zor i Idleb, on van destruir cinc grans arsenals, un camp d'entrenament, tres llocs de comandament, a més d'un "gran nombre de guerrillers", afegeix el text.

Els bombarders van ser acompanyats en la seva missió per caces russos amb base a l'aeròdrom sirià de Jmeimim. "Tots els avions russos van tornar a les seves bases després del compliment reeixit de la seva missió", va dir un portaveu de Defensa.

El desplegament dels avions russos a la base de Hamadan permetrà als bombarders, que anteriorment sortien des del sud de Rússia, no només reduir al 60 per cent el temps de vol cap als seus objectius, sinó també augmentar la seva càrrega de bombes. La distància entre la base de Hamadan i la zona central de Síria és d'uns 900 quilòmetres.

Segons un mitjà libanès, Rússia ha desplegat almenys tres bombarders estratègics a l'aeròdrom iranià. La setmana passada els bombarders estratègics russos van llançar tres atacs contra les posicions del grup terrorista Estat Islàmic en diverses regions de Síria.

D'altra banda, uns 100.000 nens es troben a l'est d'Alep -la ciutat siriana que les forces governamentals recolzades per l'aviació militar russa intenta prendre a grups rebels- i poden convertir-se en víctimes de l'estratègia utilitzada en el passat pel govern de "rendir-se o morir". Així ho va denunciar la comissió de l'ONU que investiga els crims perpetrats en més de cinc anys de guerra a Síria.