Un home va resultar ferit de gravetat a Austràlia després de ser apunyalat diverses vegades per un jove que, segons va dir ahir la policia del país, va actuar inspirat per Estat Islàmic (EI), segons va informar la premsa local.

L'acusat és Ishas Khan, de 22 anys, que va assaltar dissabte a la tarda un home de 57 anys en un parc de Sydney i que ahir va comparèixer davant un jutjat en què va ser acusat amb càrrecs de terrorisme i temptativa d'assassinat, segons la televisió ABC.

"Exposarem davant el tribunal que aquest va ser un acte inspirat per EI, deliberat i amb el resultat d'una persona amb ferides extremadament greus", va dir Catherine Burns, la subcap de la Policia de l'estat de Nova Gal·les del Sud -la capital del qual és Sydney.

La víctima, que va ser hospitalitzada, va aconseguir refugiar-se en una perruqueria fins que va arribar la Policia i va arrestar l'assaltant, a qui també s'acusa d'intentar agredir els agents.

Conegut per les autoritats

Segons Burns, Khan era conegut per les autoritats, però no per tenir vincles amb organitzacions radicals, per la qual cosa no estava sota cap tipus de vigilància especial. Després de l'atac, el fiscal general, George Brandis, va anunciar dues noves lleis antiterroristes que permetran ordenar la vigilància de joves de fins als 14 anys i detenir expresos per terrorisme que després de complir condemna siguin considerats un risc per a la comunitat.

Austràlia va elevar el 2014 a alta l'alerta per terrorisme en registrar un augment de joves atrets per l'extremisme islàmic que s'involucren en atemptats en terreny australià o que intenten sortir del país per combatre a l'Orient Mitjà.

Des de llavors les autoritats han reforçat la seguretat i han aprovat una sèrie de lleis antiterroristes per prevenir atemptats al país, que ha estat escenari d'atacs aïllats.

Segons Branids, des que es va elevar l'alerta fa dos anys les forces de seguretat han previngut 10 incidents més, en una mena d'atacs, els d'arma blanca, que EI ha promogut durant l'últim any.