La portaveu del grup de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, ha confirmat que la seva formació atorgarà avui mateix al Parlament la seva confiança al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, però ha rebutjat comprometre's amb l'aprovació dels Pressupostos de la Generalitat per al 2017 fins a no veure'ls.

En la seva intervenció davant el ple del Parlament en el debat de la qüestió de confiança, Gabriel ha corroborat que la CUP votarà favorablement la qüestió de confiança plantejada per Puigdemont, de manera que el president ja té assegurada superar-la.

Sobre els Pressupostos de la Generalitat del 2017, la CUP ha deixat obert el seu posicionament malgrat que Puigdemont va demanar ahir al seu grup que si no era capaç de donar-los suport no feia falta que votessin a favor la qüestió de confiança.

"Mai hem rebutjat la possibilitat de donar suport a uns pressupostos, i de fet els anteriors els vam negociar fins a l'últim minut encara que sense èxit, certament, però ara tampoc rebutgem negociar els del 2017", ha assenyalat.

Segons Anna Gabriel, que la CUP atorgui la confiança al Govern "no els dóna carta blanca per pressionar políticament i obligar una formació política a votar una cosa en la que no creu", i ha recordat que "la confiança no és unidireccional, es construeix sobre l'intercanvi honest d'opinions i propostes".