Els combats es van reprendre ahir a l'extraradi oest i sud-oest de la ciutat siriana d'Alep, després d'una "treva humanitària" divendres declarada per Rússia i l'exèrcit sirià, mentre que la calma es va mantenir als barris assetjats de l'est de la urbs. El membre de l'oficina política del Moviment Nuredin al-Zinki Yaser Yusef, el grup del qual lluita contra els efectius governamentals a Alep, va explicar a Efe que actualment "hi ha les escaramusses habituals amb franctiradors en diferents fronts", sense oferir-ne més detalls.

Per la seva banda, el director de l'Observatori Sirià dels Drets Humans, Rami Abderrahman, va indicar en una conversa telefònica que els enfrontaments entre les forces lleials al president Baixar al-Assad i faccions islàmiques i rebels es van reprendre amb la mateixa intensitat a la perifèria occidental i sub-occidental. Segons aquesta font, els opositors van tenir com a objectiu concentracions dels seus adversaris a la zona de Dahie al-Assad i els voltants de Tel Muta, al sud-oest.

L'exèrcit sirià, juntament amb el seu aliat, el grup xiïta libanès Hezbol·là, s'enfronta en aquestes zones a diverses organitzacions com el Front de la Conquesta del Llevant (exfilial siriana d'Al-Qaida) i el Partit Islàmic Túrquic. L'Observatori va agregar que les faccions també van tenir com a blanc vehicles blindats de les forces armades al voltant del districte d'Al-Malah, al nord d'Alep.

L'agència de notícies oficial siriana, SANA, va informar que l'aviació nacional va atacar posicions de grups terroristes i les seves vies de subministrament als pobles d'Al-Yineh, Al-Mansura, Auram al-Kubra, Jan al-Asal i Dahret Abed Rabut, com també les àrees d'Al-Rashidin i Projecte 1070, al sud-oest d'Alep. Aquesta font asseguro que l'exèrcit va matar i va ferir desenes de terroristes i va destruir algunes de les seves fortificacions i vehicles.

Des del començament d'aquesta batalla, almenys 323 persones han perdut la vida, d'acord amb les dades proporcionades ahir per l'Observatori. Almenys 74 eren civils; 93, soldats progovernamentals, i 156, combatents rebels.