La recerca de desapareguts entre les runes de l'hotel italià Rigopiano, sepultat per una allau, va acabar ahir, després de ser recuperats els dos últims cadàvers, fet que eleva a 29 les víctimes mortals. Una font de Protecció Civil va informar ahir que a causa de l'allau van morir 29 persones i 11 van sobreviure, de les quals nou van ser rescatades de les ruïnes i dues més van aconseguir evitar l'allau i donar la veu d'alarma.

La font va recordar que la recerca s'ha basat en les xifres proporcionades per la delegació del Govern de Pescara (centre), en què figuraven 40 persones dins l'hotel al moment del desastre: 28 hostes i 12 empleats. El succés es va produir a la tarda del dia 18 de gener, quan una allau va atropellar i va sepultar l'hotel Rigopiano de Farindola (centre), situat a 1.200 metres d'altitud al massís del Gran Sasso, enclavat en plena serralada dels Apenins.

L'allau es va desencadenar després de les intenses nevades registrades i presumiblement per la sèrie de terratrèmols que es van sentir aquell dia en aquesta zona muntanyosa de la regió d'Abruços, quatre de magnitud superior als 5 graus en l'escala de Richter. Els morts són 15 homes i 14 dones i alguns ja han estat enterrats pels seus familiars.