Les forces del règim sirià van usar repetidament i de manera coordinada armes químiques en l'últim mes de la batalla per recuperar Alep, va denunciar Human Rights Watch. Segons l'ONG, del 17 de novembre al 13 desembre helicòpters de l'exèrcit van efectuar vuit atacs amb clor en àrees residencials sota control opositor.

HRW va assegurar que «el patró» d'aquests atacs «mostra que es van coordinar amb l'estratègia militar global per recuperar Alep» i que no van ser obra d'elements aïllats de l'exèrcit, fet pel qual va instar el Consell de Seguretat de l'ONU a imposar sancions contra Damasc. «El Consell de Seguretat de Nacions Unides no hauria de permetre que les autoritats sirianes o qualsevol que hagi fet servir armes químiques evitin les conseqüències dels seus actes», va assenyalar el director adjunt d'emergències de l'organització, Ole Solvang.

D'altra banda, el ministeri de Defensa de Rússia va divulgar imatges que mostren les noves destrosses causades per l'Estat Islàmic (EI) a les ruïnes de la ciutat grecoromana de Palmira.