Els propietaris dels terrenys expropiats el 1989 per fer Port Aventura preparen una petició conjunta a l'administració per sol·licitar que es faci una revaloració de les finques. Dels 450 afectats, de moment una quarantena estan interessats a iniciar el procés. Els terrenys es van expropiar en condició de sòl rústic fa 28 anys i ara, arran del nou Pla Director Urbanístic (PDU) del CRT de Salou i Vila-seca, han estat requalificats i han doblat el seu valor.

La voluntat és que la petició es presenti a l'administració en un termini màxim de dos mesos. Així, es dóna un mes de marge perquè els propietaris de finques expropiades prenguin una decisió i un altre mes per preparar tota la documentació, que després haurà de signar cada afectat que se sumi al procés. El seu advocat, Javier Huarte, assenyala que un cop es presenti la petició, acabarà al jurat d'expropiació si el recorregut és normal. Amb tot, no se sap com actuarà l'administració, que «pot negar-ho, fer silenci, acceptar-ho parcialment, anar directament al jurat o anar primer a un contenciós». Un cop es presenti la petició, l'administració disposarà de tres mesos per donar una resposta. D'allà passarà al jurat, on el procés es pot allargar un any.

«Segons el que digui, el beneficiari recorrerà al contenciós, també poden recórrer-hi els afectats», va detallar Huarte, que va dir que «en funció d'això, al contenciós tardaria tres anys més».