L'alcalde de Batea, Joaquim Paladella (UPTA-PM), va afirmar ahir que la via per estudiar l'annexió del municipi a l'Aragó dependrà de si el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, és capaç de solucionar els problemes de «discriminació» que, segons assegura, pateix el municipi.

«La pilota està a la teulada de Puigdemont», va advertir Paladella durant la celebració d'un tens i multitudinari ple extraordinari celebrat a l'ajuntament de Batea, en el qual els partits de l'oposició van demanar la dimissió de l'alcalde i molts veïns el van escridassar. El ple tenia com a únic punt del dia debatre unes declaracions de Paladella fetes la setmana passada en les quals va plantejar la possibilitat que el municipi abandonés Catalunya i s'unís a la comunitat autònoma aragonesa mitjançant la celebració d'un «referèndum», com a solució a aquesta suposada «discriminació». L'alcalde va situar al centre dels «greuges» la promesa ampliació de places a la residència de la tercera edat, que només disposa de 30 de les 60 places concertades aprovades al seu moment. «Hi ha moltes coses per aclarir, i sobretot, el tema de la residència, que és el que més ens importa. Durant 7 anys ho hem provat absolutament tot, i el nivell de discriminació és indubtable», va subratllar l'alcalde de Batea.

«Això no va de banderes, ni d'Espanya ni de Catalunya, mai no ha anat d'això. Això va de Batea i de persones, i tot el que hem fet ha estat d'acord amb el nostre programa electoral», va dir entre els crits dels veïns.