Els llibres de filosofia i política són els escollits per bona part dels dirigents polítics catalans per relaxar-se durant les vacances d’estiu, aquest any més curtes que habitualment a causa de l’ajustat calendari cap al referèndum previst per a l’1 d’octubre. També hi figuren títols autobiogràfics, de viatges, de ficció i fins i tot de poesia.

El President Puigdemont, que no té previst moure’s de Catalunya aquests dies, vol llegir Petita teologia de la lentitud, del portuguès José Tolentino Mendonça, i Esdevenir humil. Rituals per a després de Déu, de Suso del Toro. El vicepresident del Govern i president d’ERC, Oriol Junqueras, preveu desconnectar aquest estiu amb la novel·la de Gemma Ruiz Argelagues, un relat de l’època de la industrialització que fa referència a Vacarisses, al qual es troba vinculat familiarment.

Patria, de Fernando Aramburu, és l’única lectura en la qual hi ha coincidències: la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, i el president del PPC, Xavier García Albiol. Pascal també optarà per les memòries de Carles Sentís. La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, llegirà l’evolució personal i política del president francès, Emmanuel Macron, a Revolución, i viatjarà a l’Índia amb Una zona de oscuridad, de V. S. Naipaul.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, abordarà De què parlo quan parlo d’escriure, de Haruki Murakami; el thriller polític El simpatitzant, de Viet Thanh Nguyen; Retrotopía, de Zygmunt Bauman; i La sociedad que queremos, de Belén Barreira. El coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, llegirà la Trilogía de la Fundación, d’Isaac Asimov; i Homo Deus, de Yuval Noah Harari. La secretària general d’ERC, Marta Rovira, aprofitarà per llegir Color de llet, de Nell Leyshon, i la sallentina Anna Gabriel, Carbonia, de Nanni Balestrini.

Carles Puigdemont

Petita Teologia de la Lentitud, de José Tolentino

Oriol Junqueras

Argelagues, de Gemma Ruiz

Marta Pascal

Patria, de Fernando Aramburu

Xavier Garcia Albiol

Patria, de Fernando Aramburu

Inés Arrimadas

Revolución, d'Emmanuel Macron

Miquel Iceta

El Simpatitzant, de Viet Thanh Nguyen

Xavier Domènech

Trilogía de la Fundación, d'Isaac Asimov

Marta Rovira

Color de llet, de Nell Leyshon

Anna Gabriel

Carbonia, de Nanni Balestrini