El líder nord-coreà, Kim Jong-un, va tornar a defensar el desenvolupament del seu «valuós» programa nuclear per fer front a les amenaces dels EUA, coincidint amb les declaracions de Donald Trump, que «només una cosa funcionarà» amb Pyongyang. Mentre Corea del Nord celebra entre ahir i demà dos importants aniversaris per al règim, els mitjans nord-coreans van recollir el missatge de Kim, que va qualificar de «totalment encertada» la seva política d'apostar de manera simultània pel desenvolupament de l'economia i del seu arsenal nuclear.

El líder nord-coreà va fer aquests comentaris en una reunió plenària del poderós Comitè Central del Partit dels Treballadors de Corea, que va tractar la situació del país i va aprovar alguns nomenaments d'alt rang. «Les armes nuclears de la República Popular Democràtica de Corea són un valuós fruit de la sagnant lluita del seu poble per defensar la sobirania del país de les prolongades amenaces nuclears dels imperialistes nord-americans», va assenyalar Kim Jong-un durant la reunió.

En un clar desafiament a la comunitat internacional, el líder suprem va demanar que es continuï «de manera invariable per aquest camí en el futur», i va assegurar que «l'economia nacional ha crescut aquest any amb gran fortalesa» tot i les dures sancions imposades en resposta al programa nuclear i de míssils del seu règim.

Les paraules de Kim van coincidir amb les últimes declaracions del president dels EUA, qui va assegurar que «només una cosa funcionarà» per fer front a les amenaces de Corea del Nord, en insistir que, segons el seu parer, anys de diàleg amb el règim de Pyongyang no han servit de res.

Trump no va especificar si amb aquesta expressió es referia a portar a terme una acció militar contra el règim de Pyongyang, encara que és una possibilitat que ha assegurat moltes vegades que no descarta.