El delegat del Govern a Galícia, Santiago Villanueva, ha demanat avui a la ciutadania que "denunciï i aporti proves" i qualsevol "testimoni" que pugui portar a detenir "els culpables" dels incendis forestals registrats a Galícia per tal que els fets "no quedin impunes".

Aquest dimarts i gràcies a les pluges els incendis actius han baixat a 21 i cap d'ells amenaça a poblacions.

En declaracions als mitjans fetes després de visitar Oseira, una de les zones castigades pels incendis, Villanueva ha declarat que després d'una primera fase que es va centrar en protegir les víctimes i les propietats "continuen les investigacions" per identificar els autors.

El delegat ha fet aquesta afirmació després de transcendir aquest matí que una persona ha estat identificada a Lugo en relació amb incendis a la ciutat i que se suma a les identificacions a Vigo.

"Hi ha diverses persones identificades, es continuarà amb les identificacions i en base a les dades que s'estan recollint de certs vehicles, certs cotxes, certes motos i les imatges que hi pugui haver de càmeres de seguretat, juntament amb les proves que es recullin en el terreny, esperem que ens porti a detenir els culpables dels incendis ", ha informat el delegat.

Ha instat la població a col·laborar i que aporti possibles pistes de l'autoria "no es quedin tan sols en el fragor de la batalla" sinó que es denunciïn, "aportin proves i testimonis" per poder realitzar detencions.

Preguntat per les investigacions, ha confirmat que s'està treballant "intensament" i que hi ha diverses persones identificades, no detencions, sobretot, a la zona de Vigo.

Pel que fa a l'autoria, ha comentat que "hi ha diferents persones, diferents vehicles, diferents indicis i no se centren només en una (persona) sinó en diverses", ha comentat Villanueva, que ha insistit que el nombre de focus va ser "immens "i" no fruit de la casualitat ".

En total, el nombre de focus va ascendir a 130 el diumenge, "seixanta dissabte; 62, entre les sis de la tarda i les dotze de la nit, 25 la nit anterior".

"Evidentment, no són fruit de la casualitat, sabent que dilluns probablement plouria i que havia vent, tot indica que van ser incendis provocats i crec que tothom ho sap", ha tancat.