Diversos alcaldes del Solsonès han remarcat com a «cosa més estranya» que la jornada electoral fos en dia laborable. Així ho ha explicat Josep Maria Casafont, alcalde de Navès, que afegia que «tot s'ha desenvolupat amb normalitat i sense incidències i l'únic que ha estat diferent ha estat la jornada laborable», que ha canviat els fluxos i els temps de les votacions.

A Solsona, per exemple, a primera i a última hora és quan el ritme de votació va ser més intens. A les onze del matí hi havia hagut l'1,7% més de participants que al 2015, però a les tres de la tarda era 2,63 punts inferior. A les cinc de la tarda, va començar a remuntar i al final va ser el 3,5% superior a la de les darreres eleccions al Parlament.

Pel que fa al Solsonès, la participació també es va situar 3,5 punts per sobre de la del 2015, i va passar del 80,16% al 83,63%.

Tranquil·litat

La normalitat i la tranquil·litat van ser les claus de la jornada a tots els municipis, sense incidències remarcables en cap dels quinze col·legis repartits pel Solsonès. La forta presència d'apoderats dels diversos partits, sumats als del CDR, van ser superiors a la de les eleccions del 2015.