El secretari de Comunicació de Cs, Fernando de Páramo, va assegurar ahir que el seu partit ja té la vista posada en les eleccions municipals des de fa temps, i va advertir que, després de les autonòmiques, el projecte de l'alcaldessa Ada Colau està perdent força: «El projecte de Podem a Catalunya en surt afeblit».

En una entrevista d'Europa Press, va analitzar el mapa electoral després dels comicis del 21-D, en els quals Cs es va imposar a la resta de forces (va obtenir 36 diputats) i va guanyar en bastions conquistats pels comuns en les municipals anteriors, com Barcelona, i en les últimes generals, en les quals la candidatura de Xavier Domènech va aconseguir la victòria.

El 21 de desembre Cs va aconseguir 218.746 vots a Barcelona, pels 85.239 que va obtenir la candidatura de Domènech, per la qual cosa, preguntat pel futur del projecte de l'alcaldessa, va concloure que «el projecte de Podem a Catalunya en surt afeblit, i, per tant, també el de Barcelona com la seva capital».

«Els resultats són els que són: perden escons, perden pes i perden força en el Parlament», i va afegir que autonòmiques i municipals són escenaris diferents, que el 21-D molts catalans van confiar en la proposta de Cs i que caldrà veure com es tradueix això en els propers comicis locals. Atribueix la reculada electoral de CatComú el 21-D al fet que «Podem ha estat més a prop de l'independentisme al llarg de tots aquests mesos que d'un canvi per a Catalunya», com considera que demostren les declaracions de Domènech durant la campanya. «Ho deia Inés Arrimadas: els dirigents de Podem han demostrat ser independentistes», va assegurar.