Les restes del cadàver de Salvador Dalí extretes per fer les proves d'ADN per la demanda de paternitat de Pilar Abel tornen a reposar a la tomba del geni. La Fundació Gala-Salvador Dalí ha informat que s'han restituït dijous en un acte dissenyat en la més estricta intimitat.

El dispositiu es va iniciar a les sis de la tarda i es va allargar fins a un quart de dues de la matinada. A la intervenció, hi ha participat l'equip forense de Narcís Bardalet, el secretari general de la fundació, Lluís Peñuelas, el gerent, Joan Manuel Sevillano, i el notari Miguel Ángel Vera, que va aixecar acta.

El museu va reobrir les portes ahir, divendres, a dos quarts de deu amb normalitat. Les restes del geni van arribar a Figueres fa pocs dies i la fundació les ha estat custodiant tot esperant obtenir els permisos per poder retornar-les al cos.

L'exhumació del cos la va ordenar el Jutjat de Primera Instància Número 11 de Madrid arran de la demanda de paternitat interposada per Abel. L'actuació es va fer enmig d'una gran expectació mediàtica el 20 de juliol de l'any passat i, després de practicar les proves, es va descartar que la demandant fos filla del pintor.

El jutjat va emetre una sentència desestimant la demanda i imposant a Abel les costes del procés. La suposada filla del geni, però, va presentar recurs (que el jutjat va admetre a tràmit) al·legant que no s'havia acreditat la cadena de custòdia de les proves.