n El Parlament de la Xina va reelegir ahir Xi Jinping com a president del país. D'aquesta manera, Xi s'ha convertit en el polític més poderós de la història del gegant asiàtic, després que s'eliminessin els límits de mandat presidencials. El Parlament xinès és ple de diputats lleials al governant del Partit Comunista, la qual cosa significa que no es dubtava sobre la reelecció de Xi.

L'Assemblea Nacional Popular Xinesa va decidir eliminar els límits de mandat presidencials, per la qual cosa Xi podrà ara continuar en el poder més enllà del 2023, data en què hauria d'haver abandonat el càrrec si no fos per l'esmena constitucional presentada pel Partit Comunista el mes passat i aprovada la setmana passada per aclaparadora majoria en un Parlament completament lleial als preceptes del partit. El Parlament xinès també ha escollit com a vicepresident l'antic cap d'Anticorrupció i aliat proper de Xi, Wang Qishan.

Nova era

El parlament va ratificar el nomenament de Xi Jinping per unanimitat i, en el cas de Quihan, només un diputat es va atrevir a votar-hi en contra, davant dels 2.969 que van donar-hi suport. Xi Jinping va aconseguir superar el resultat obtingut el 2013, quan només un únic diputat va votar en contra que fos president i tres més es van abstenir. Reforça així la seva influència després d'aconseguir aprovar una reforma que li permetria ser president ad aeternum.