Les milícies de la regió siriana d'Afrin van anunciar ahir una nova fase de la resistència contra la invasió turca. Renuncien a la guerra de posicions per evitar majors perjudicis per a la població civil i la destrucció de les ciutats, cosa que apunta a una guerra de guerrilles contra l'exèrcit turc i els seus aliats, que aconseguirien d'aquesta manera la victòria formal en l'ofensiva sobre Afrin iniciada el passat 20 de gener.

«Els combatents de la resistència han infligit força danys a un dels exèrcits més grans de l'OTAN en una petita ciutat que demostra el desig de llibertat del poble kurdo i el nivell de la seva lluita», va informar en un comunicat el Comitè Executiu de la Unió de Comunitats Kurdes (KCK). «És impossible derrotar un poble que demostra tant la voluntat de lluita i resistència», va subratllar.

Ahir van difondre's a les xarxes socials fotografies de militars turcs i els seus aliats sirians que llancen les seves banderes al centre de la ciutat d'Afrin. En les gravacions de vídeo es pot veure els milicians exultants tirotejant i intentant fer caure al terra l'estàtua de Kaveh, un heroi mitològic en el centre de la ciutat.