David Minoves i Adrià Alsina, tercer i sisè candidats més votats a les eleccions al secretariat nacional de l'ANC, van renunciar ahir a presidir l'entitat després dels resultats electorals de fa una setmana. I tots dos van assenyalar l'economista Elisenda Paluzie, la candidata més votada amb diferència, a postular-se per assumir el càrrec en el secretariat constituent que se celebrarà avui a Sant Cugat del Vallès.

En una entrevista a la Revista Mirall, Minoves defensa que Paluzie faci un pas endavant i ho acompanya amb una piulada: «Toca intel·ligència i generositat; crec que ha de ser presidenta atenent els resultats aclaparadors i que cal treballar amb la resta d'actors sobiranistes per superar el marc del codi penal». Al seu torn, també a Twitter, Alsina va defensar que «seria bo respectar el vot» dels socis de manera que Paluzie i l'empresari Joan Canadell assumissin la presidència i la vicepresidència de l'entitat.

En una entrevista a El Nacional aquesta setmana, Paluzie va assegurar que «molta gent se sentiria decebuda» si no optés formalment a la presidència de l'Assemblea. Va ser la candidata més votada a les eleccions al secretariat nacional de l'entitat la setmana passada (5.292 en total i amb una diferència d'uns 2.000 vots respecte de Joan Canadell). A l'entrevista va explicar que ara esbrinava si podia comptabilitzar-ho amb la seva feina a la universitat.