L'Escola de Formació d'Adults de Súria, un centre de titularitat municipal, ha iniciat el curs amb un centenar d'alumnes matriculats, xifra que representa un increment del 12,22% respecte als que hi van estudiar l'exercici del 2008 al 2009. L'aprenentatge del català és el tipus de formació més demanada pels nous alumnes.

En relació amb el curs passat, ha baixat el nombre d'alumnes nouvinguts, fins a situarse en un total de 36 persones, xifra que ha suposat un descens del 4%, mentre que, d'una altra banda, ha augmentat el percentatge d'alumnes autòctons, que ara suposen el 64,35% del total de l'alumnat.

Pel que fa a les procedències dels alumnes nouvinguts, n'hi ha un total de setze de l'Amèrica Llatina, que és la comunitat més representada i que, concretament, provenen del Paraguai, Equador, Bolívia, Brasil, República Dominicana i Argentina). Onze provenen de dos països africans, Marroc i Senegal. Pel que fa als provinents de països europeus, sumen un total de nou persones i totes provenen de l'est del continent: Polònia, Romania, Ucraïna i Geòrgia.

L'Escola de Formació d'Adults de Súria pretén facilitar l'accés a l'ensenyament de totes les persones adultes, amb independència de l'edat i de la procedència. La seva oferta formativa inclou cursos d'alfabetització, neolectors, ampliació de coneixements, català, castellà i tallers d'informàtica i d'arts plàstiques. A més a més de tenir un equip docent propi, el centre disposa d'un grup de voluntaris per reforçar la seva oferta educativa. Les classes i els tallers es fan amb el suport d'equips informàtics.